Bizi Hemen Arayın
Bize Sorun

Begüm Akmaniş

UZM. KLİNİK PSİKOLOG/PSİKOTERAPİST

İstanbul Psikoloji Akademisi kurucu ortağı Begüm Akmaniş; 2007 yılında, Maltepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden (tam burslu) mezun olmuştur. Aynı yıl başladığı Maltepe Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans eğitimini, “Otizmli Çocuğu Olan Annelerin Algıladıkları Sosyal Desteğe Göre Umutsuzluk Düzeylerinin İncelenmesi” isimli tezi ile tamamlayarak uzmanlığını almıştır.

Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği’nden, Prof. Dr. Mehmet Z. Sungur süpervizörlüğünde, süre ve içerik olarak European Assossiation for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT) tarafından onaylanmış, 4 yıl süreli Kognitif ve Davranış Terapileri eğitimini tamamlayarak Kognitif ve Davranış Terapisti unvanını almıştır. Aynı yıllarda Yrd. Doç. Dr. Elif Akdağ Göcek’ten Oyun Terapisi eğitimi almıştır. Rorschach ve Projektif Testler Derneği bünyesinde Prof. Dr. Tevfika Tunaboylu İkiz’in çeşitli eğitimlerine katılmıştır. International Society for Schema Therapy-ISST (Uluslararası Şema Terapi Derneği) tarafından onaylı, Dr. Alp Karaosmanoğlu tarafından verilen Şema Terapi eğitimini almıştır. Şema Terapide İmgeleme ile Yeniden Senaryolaştırma eğitimini Prof. Dr. Gonca Soygüt Pekak’tan, Şema Mod Çalışmalarında Yaşantısal Tekniklerin Kullanımı eğitimini Uzm.Psk Esra Ersayan’dan alarak alandaki çalışmalarına devam etmiştir.

Çalışma hayatının ilk yıllarında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Psikiyatri Servisi’nde Prof. Dr. Sunar Birsöz ve ekibinin çalışmalarına katılmış, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikoz ve Nevroz servislerinde klinik uygulamalar ve psikolojik test uygulamaları eğitimlerine devam ederek mesleki deneyimler kazanmıştır. Bir süre özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde, gelişimsel sorunları olan çocuklar ve ailelerine yönelik eğitim ve danışmanlık çalışmaları yürütmüştür. İleriki yıllarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki çocuk yurdu ve rehabilitasyon merkezinde; dezavantajlı aile ve çocukların psikolojik destek ve rehabilite çalışmaları ile ilgilenmiş, aynı bakanlığa bağlı toplum merkezinde yetişkinlerle danışmanlık ve terapi çalışmalarını sürdürmüştür.

Yöneticilik görevlerinde de bulunduğu birçok anaokulunda, çocuk ve aile danışmanlığının yanı sıra, psikolojik danışmanlık merkezlerinde, çocuk, ergen ve yetişkinlerle terapi çalışmalarına uzun yıllardır devam etmektedir.

2019 yılından itibaren İstanbul Psikoloji Akademisi’nde çocuk, ergen ve yetişkin terapisti ve eğitmen olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği üyesidir.

Mail : b.akmanis@istanbulpsikolojiakademisi.com